Wyjęcie biszkoptu z formy
W jaki sposób należy wyjąć biszkopt z formy?
Biszkopt po lekkim ostygnięciu należy oddzielić nożem od boku tortownicy, a potem zdjąć bok formy. Następnie należy usunąć papier do pieczenia – ciasto powinno swobodnie wystygnąć i odparować.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Upieczony biszkopt![]()

Upieczony biszkopt
Upieczony biszkopt
Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?![]()

Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?
Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?