Ubijanie śmietany "kremówki"
Jak ubijać śmietanę "kremówkę" w ciepłe dni?
Śmietana kremówka do ubicia musi być bardzo dobrze schłodzona. Jeżeli w pomieszczeniu jest za ciepło, dobrze jest włożyć miskę, końcówki miksera i śmietanę na kilka minut do zamrażarki (uwaga – nie można dopuścić do zamrożenia śmietany). W upalne dni do ubijania dobrze jest wstawić miskę ze śmietaną do większej miski z lodem, żeby ubijać ją cały czas w niskiej temperaturze.
Zbyt długie ubijanie śmietany może spowodować, że straci ona puszystość i będzie bardziej przypominała masło. Pamiętaj, aby smietanę ubijać dobrze schłodzoną i max. ok. 5 minut.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Ubijanie jajek do ciasta![]()

Ubijanie jajek do ciasta
Ubijanie jajek do ciasta
Upieczony biszkopt![]()

Upieczony biszkopt
Upieczony biszkopt