Twaróg jako składnik sernika
Jakiego rodzaju twarogu należy użyć do upieczenia sernika?
Jeśli używasz do sernika twarogi mielone, gotowe w „wiaderkach", uważnie czytaj ich skład. Twarogi, które w swoim składzie mają zagęstniki takie jak skrobie, żelatyna, nie sprawdzają się dobrze w czasie pieczenia i sernik na bazie takiego twarogu może być nieudany.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Torty z bitą śmietaną lub kremem![]()

Torty z bitą śmietaną lub kremem
Torty z bitą śmietaną lub kremem
Ubijanie jajek do ciasta![]()

Ubijanie jajek do ciasta
Ubijanie jajek do ciasta
Biszkopt orzechowy lub migdałowy![]()

Biszkopt orzechowy lub migdałowy
Biszkopt orzechowy lub migdałowy