Polewa z czekolady
Co zrobić, aby polewa się nie łamała, gdy zastygnie?
Jeżeli używamy do oblania/dekorowania ciasta biszkoptowego rozpuszczoną czekoladę – warto do czekolady dodać 4 łyżki słodkiej śmietanki lub 2 łyżki masła. Gdy czekolada zastygnie na cieście – będzie się ona lepiej kroiła, nie będzie się łamała.
Powiązane porady i wskazówki
Przechowywanie babeczek z lukrem![]()

Przechowywanie babeczek z lukrem
Przechowywanie babeczek z lukrem
Zastosowanie barwników spożywczych![]()

Zastosowanie barwników spożywczych
Zastosowanie barwników spożywczych
Dodatki do bitej śmietany![]()

Dodatki do bitej śmietany
Dodatki do bitej śmietany
Dekorowanie babeczek z kremem lub masą![]()

Dekorowanie babeczek z kremem lub masą
Dekorowanie babeczek z kremem lub masą
Lukier Królewski![]()

Lukier Królewski
Lukier Królewski
Przechowywanie babeczek z kremem lub masą![]()

Przechowywanie babeczek z kremem lub masą
Przechowywanie babeczek z kremem lub masą
Zastosowanie lukru![]()

Zastosowanie lukru
Zastosowanie lukru