Pieczenie ciasta
Co zrobić, gdy wierzch ciasta jest upieczony, a ciasto w środku jest surowe?
Jeśli wierzch ciasta jest już mocno „rumiany", a ciasto w środku jest jeszcze surowe (po włożeniu patyczka w środek ciasta zostaną na nim mokre ślady), należy przykryć wierzch ciasta papierem pergaminowym i dalej piec ciasto.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Pieczenie biszkoptu![]()

Pieczenie biszkoptu
Pieczenie biszkoptu
Pieczenie ciasta kruchego![]()

Pieczenie ciasta kruchego
Pieczenie ciasta kruchego
Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?![]()

Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?
Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?