Ciasto z masą krówkową/toffi
Co zrobić, gdy masa jest zbyt gęsta?
Jeżeli przygotowujemy ciasta z masą krówkową/toffi i jest ona za gęsta, żeby ją rozsmarować na cieście, możemy podgrzać puszkę z masą krówkową w kąpieli wodnej (aż stanie się bardziej płynna i łatwiejsza do rozsmarowania na cieście) lub zmiksować ją z 2-3 łyżkami słodkiej śmietanki.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Ciasto kruche![]()

Ciasto kruche
Ciasto kruche
Formy do biszkoptu![]()

Formy do biszkoptu
Formy do biszkoptu
Składniki do ciasta kruchego![]()

Składniki do ciasta kruchego
Składniki do ciasta kruchego