Wszystkie świeże produkty wyciągnij wcześniej z lodówki do uzyskania pokojowej temperatury.
Piekarnik rozgrzej do temp. 240°C.
Do miski przełóż serki, cukry i śmietankę. Zmiksuj je na wolnych obrotach do połączenia składników.
Następnie dodaj jajka. Na końcu łyżkę Sernixa.
Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Boki wysmaruj masłem, po czym przyklej papier, który powinien wystawać kilka centymetrów ponad rant tortownicy. Sernik podczas pieczenia znacznie urośnie (po czym opadnie podczas studzenia).
Masę serową przelej do tortownicy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 35–40 minut.
Na wierzchu sernika powinna pojawić się skarmelizowana, złotobrązowa chrupiąca skorupka.
Ciasto odstaw do wystudzenia, po czym wstaw do lodówki na około 6 godzin do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Czas pieczenia: ok. 35 - 40 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 240 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki