PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ubijanie jajek do ciasta

Jaką konsystencję powinny mieć ubite jajka?

Jajka na biszkopt powinny mieć bardzo puszystą konsystencję. Jeżeli po 5 minutach masa jajeczna wydaje się jeszcze bardziej płynna niż puszysta, należy ją ubijać kilka dodatkowych minut. Słabe ubicie jajek może wynikać np. z tego, że mikser pracuje na niższych obrotach.
Mąkę do ubitych jajek należy dodawać łyżkami i delikatnie wmieszać mąkę do masy jajecznej.