PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sposób pieczenia sernika

W jaki sposób piecze się sernik?

Aby sprawdzić czy sernik jest upieczony, należy w środek ciasta wbić drewniany patyczek – wykałaczkę – jeśli jest sucha to oznacza, że ciasto jest gotowe.
Aby sernik za bardzo nie opadł po upieczeniu, należy po zalecanym czasie pieczenia wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim ciasto jeszcze na około 20 minut.