PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Prawidłowe proporcje

Przygotowanie dżemów i konfitur

Konfitury i dżemy przygotowywane z użyciem środków żelujących Dr. Oetkera, można przygotowywać jednorazowo maksymalnie z 2 kg owoców i odpowiednio podwójnej porcji produktu. Konfitury przygotowywane z większej ilości owoców trudniej mieszać, co może spowodować ich przypalenie i nierównomierne rozprowadzenie środka żelującego.