PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Lukier Królewski

Idealny lukier do dekoracji ciasteczek oraz przyklejenia cukrowych i marcepanowych ozdób

Składniki

1 szt. białka
1 szt. cytryny (4 łyżeczki soku z cytryny)
150 g cukru pudru

Sposób przygotowania

Białko, cukier i sok z cytryny umieść w naczyniu i ucieraj na najniższych obrotach miksera przez ok. 10 - 15 min. Jeśli konsystencja będzie zbyt płynna, dodaj odrobinę cukru pudru, jeśli zbyt zwarta - dodaj 1 - 2 łyżeczki wody.