PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zapiekany creme brulee

Zapiekany budyń waniliowy

ok. 5 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Zapiekany creme brulee

Składniki:

1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak waniliowy Dr. Oetkera
200 ml mleka
2 szt. żółtek
500 ml śmietanki 30% tł.
6 łyżeczek cukru trzcinowego

Do dekoracji:

10 szt. malin

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C z włączoną funkcją grilla. W garnku zawartość torebki rozmieszaj z mlekiem, żółtkami i śmietanką. Całość podgrzewaj, ciągle mieszając do delikatnego zgęstnienia i jednolitej konsystencji. Masę przełóż do foremek do zapiekania. Każdy wierzch kremu posyp cukrem trzcinowym i zapiekaj do momentu skarmelizowania się cukru.

Piekarnik elektryczny: 190 °C

Piekarnik gazowy: 190 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 10 - 15 min.

Deser podawaj na ciepło. Udekoruj malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Zapiekany creme brulee

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1763 kJ
421 kcal
1017 kJ
243 kcal
Tłuszcz 33.15 g 19.16 g
Węglowodany 27.06 g 15.64 g
Białko 4.85 g 2.80 g