PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zapiekany creme brulee

Zapiekany budyń waniliowy

o 5 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Zapiekany creme brulee

Składniki:

1 opak. Mój Budyń z cukrem trzcinowym smak waniliowy Dr. Oetkera
200 ml mleka
2 szt. żółtek
500 ml śmietanki 30% tł.
6 łyżeczek cukru trzcinowego

Do dekoracji:

10 szt. malin

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C z włączoną funkcją grilla. W garnku zawartość torebki rozmieszaj z mlekiem, żółtkami i śmietanką. Całość podgrzewaj, ciągle mieszając do delikatnego zgęstnienia i jednolitej konsystencji. Masę przełóż do foremek do zapiekania. Każdy wierzch kremu posyp cukrem trzcinowym i zapiekaj do momentu skarmelizowania się cukru.

Piekarnik gazowy:  190 °C

Piekarnik elektryczny:  190 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 10 - 15 min.

Deser podawaj na ciepło. Udekoruj malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Zapiekany creme brulee

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1763kJ
421kcal
1017kJ
243kcal
Tłuszcz 33.15g 19.16g
Węglowodany 27.06g 15.64g
Białko 4.85g 2.80g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej