Dr. Oetker utrzymuje system zarządzania środowiskowego oparty na Normie Międzynarodowej ISO 14001:2015. Zdecydowano, że zakres SZŚ obejmuje całość działalności prowadzonej w Polsce bez żadnych wyłączeń tj.
1. produkcję produktów spożywczych w proszku w Zakładzie w Gdańsku,
2. produkcję pizzy mrożonej w Zakładzie w Łebczu,
3. produkcję słodkich dekoracji w Zakładzie w Płocku,
4. procesy pomocnicze (zaopatrzenie, dystrybucja (logistyka) i projektowanie opakowań).
System zarządzania środowiskowego jest poddawany regularnej ocenie przez akredytowaną jednostkę certyfikującą.
W przedsiębiorstwie rodzinnym Dr. Oetker istotną rolę odgrywają różne systemy zarządzania, które bazują na międzynarodowych standardach i podlegają regularnej recertyfikacji.
W przedsiębiorstwie rodzinnym Dr. Oetker istotną rolę odgrywają takie systemy zarządzania takie jak: ISO 9001, ISO 14001 czy HAACP, które bazują na międzynarodowych standardach i podlegają regularnej recertyfikacji.
Zachęcamy do zapoznania się z naszymi systemami zarządzania.