Dr. Oetker w polskim Master Chefie!

Produkty Dr. Oetkera pojawią się 9. edycji polskiego Master Chefa. W 5 odcinkach tego popularnego programu kulinarnego uczestnicy będą mogli wzbogacić swoje wypieki i desery o smaki i aromaty docenianych produktów Dr. Oetkera.

październik, 2020 Aktualności firmy

Jeżeli w programie Master Chef pojawiają się wypieki i desery, nie może zabraknąć produktów Dr. Oetkera. 27 września 2020 r. na antenie TVN o godzinie 20:00 został wyemitowany pierwszy z pięciu odcinków z użyciem produktów Dr. Oetkera. Emisja programu wraz powtórkami potrwa do lutego 2021. W każdym poświęconym słodkościom odcinku, zobaczyć można aktywne użycie produktów Dr. Oetkera i pasywne w formie aranżacji stanowisk pracy uczestników.

W spiżarni, gdzie zawodnicy wybierają potrzebne do wykonania zadania produkty spożywcze, ustawiony został regał z szerokim asortymentem Dr. Oetkera z linii Ze Świata Natury oraz wybranymi artykułami do pieczenia z linii klasycznej.

Starannie wyselekcjonowane, całkowicie naturalne składniki m.in. wanilia, cynamon i skórki cytrusowe z ekologicznych, niepoddawanych szkodliwym opryskom upraw, wzbogacają walory smakowe wypieków. Warto sięgnąć po cukry do pieczenia, np. Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru i ziarenkami wanilii, Cukier kokosowy nierafinowany z Indonezji, Cukier ze skórką cytrynową Eko lub pomarańczową Eko z Włoch czy Cukier brzozowy – Ksylitol z Finlandii. Godne polecenia są także ekstrakty naturalne: wanilia Bourbon z Madagaskaru i ziarenkami wanilii, cytryna z Sycylii, pomarańcza z Brazylii, migdał w Maroka. Dużą popularnością cieszyć powinna się Pasta waniliowa Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii oraz Laska wanilii w Wysp Pacyfiku. Smaku i koloru może dodać wypiekom również intensywny aromat Ciemnego Kakao, a oryginalności - Czarne Kakao Intense. Produkty z linii „Ze Świata Natury” nie zawierają barwników, konserwantów i alkoholu. Liczymy, że zawodnicy zabiorą widzów Master Chefa we wspaniałą kulinarną podróż czerpiąc to, co najlepsze z kuchni świata.

Wśród produktów Dr. Oetkera z klasycznej linii do pieczenia, w programie Master Chef wystąpią: Drożdże suszone instant, Proszek do pieczenia, Soda oczyszczona oraz Żelatyna klasyczna w listkach.

W trakcie trwania programu wyświetlane będą trzy rodzaje billboardów sponsorskich: dla produktów waniliowych, ekstraktów naturalnych oraz drożdży suszonych instant.

Uzupełnieniem promocji formatu będą również działania online na stronie masterchef.tvn.pl oraz player.pl w postaci animacji graficznych z produktami Dr. Oetkera, spot telewizyjny, billboardy sponsorskie oraz bezpośrednie linkowania do produktów i serwisu waniliowego  https://www.oetker.pl/pl-pl/wanilia.

Master Chef to najbardziej popularny i rozpoznawalny format programu rozrywkowego
o tematyce kulinarnej, który doczekał się edycji w 35 krajach na całym globie. Uczestnicy to grono pasjonatów – amatorów, których fascynuje szeroki świat gotowania, w tym także słodkich wypieków i deserów. Program bije rekordy oglądalności, a w każdej kolejnej edycji zaskakuje nowymi konkurencjami, otwartością i kreatywnością bohaterów oraz jurorów.

Teraz w ambitnych, wysmakowanych i często zaskakujących propozycjach kulinarnych goszczą produkty Dr. Oetkera.

Więcej informacji na: www.oetker.pl

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1921 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 900 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl

Tel kom.: +48 602 558 701