#PODZIELSIECIASTEM

W Trójmieście ruszyła akcja #podzielsieciastem zorganizowana przez platformę Wszystkiego Słodkiego.pl i firmę Dr. Oetker Polska

kwiecień, 2021 Aktualności firmy

Platforma i zarazem studio kulinarne WszystkiegoSłodkiego.pl zainicjowała – dla mieszkańców Trójmiasta – akcję dzielenia się wypiekami przed Wielkanocą 2021. Domowym ciastem można podzielić się ze znajomym, sąsiadami lub potrzebującymi, których w obecnych czasach nie brakuje. Akcję wspiera partner platformy Wszystkiego Słodkiego.pl - firma Dr. Oetker Polska.

Przed studiem kulinarnym Wszystkiego Słodkiego, które mieści się w gdańskim Garnizonie przy ul. Hemara 23/4, można odebrać kartonik na ciasto z drożdżami i zakwasem, a także dobrać jeden z dostępnych produktów do dekoracji Dr. Oetkera, który jest partnerem akcji. Aby wziąć udział w akcji, wystarczy oznaczyć na Instagramie profil @wszystkiegoslodkiego i dodać #podzielsieciastem.

Święta zwykle sprzyjają odwiedzinom i rodzinnym uroczystościom. Z racji na koronawirusowe obostrzenia tegoroczna Wielkanoc będzie jednak inna. Spotkania będą ograniczone do mniejszej liczby osób, a wielu Polaków jest zatrzymanych w domu na kwarantannie. Postanowiliśmy więc zainicjować akcję #podzielsieciastem, która będzie miłym akcentem w tym pandemicznym czasie. Niezależnie od ograniczeń, zawsze można przecież zostawić kawałek ciasta w kartoniku pod drzwiami i sprawić radość obdarowanej osobie - mówi Magdalena Winnicka ze Wszystkiego Słodkiego.pl

Akcja została stworzona przy okazji Wielkanocy 2021, ponieważ w większości domów w świątecznym okresie przygotowuje się więcej niż zwykle wypieków. #podzielsieciastem trwa od 29.03.2021 do 09.04.2021. Jeśli akcja będzie się cieszyła zainteresowaniem, będzie odbywała się częściej.

Zachęcamy do przyłączenia się do akcji #podzielsieciastem, by innym osobom osłodzić dzień pysznymi, domowymi wypiekami.

Więcej informacji dla prasy