PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Informacja w sprawie Drożdży Suszonych Instant i Zakwasu Chlebowego Żytniego

marzec, 2020 Aktualności firmy

W trakcie pandemii koronawirusa, gdy znaczna część społeczeństwa przebywa w domu, zauważalne jest dużo wyższe zainteresowanie Drożdżami suszonymi instant Dr. Oetkera.

Zapotrzebowanie na ten produkt rośnie we wszystkich krajach. Znaczny wzrost sprzedaży, zarówno Drożdży suszonych instant, jak i Zakwasu chlebowego żytniego Dr. Oetkera odnotowujemy już od lutego br. Produkcja firmy Dr. Oetker pracuje w ruchu ciągłym, a dostawy są na bieżąco realizowane. Jednak już teraz popyt na drożdże przewyższa ich podaż. Staramy się uzupełniać braki zarówno Drożdży suszonych instant, jak i Zakwasu chlebowego żytniego Dr. Oetkera, ale produkty te rotują bardzo szybko.

Drożdże suszone instant oraz Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetkera mają dłuższy termin przydatności, niż analogiczne produkty świeże i są łatwe do przechowywania w domu. Drożdże suszone instant można stosować do wszystkich rodzajów wypieków, nie wymagają przygotowania rozczynu do ciasta i przechowywania w lodówce. Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetkera jest produktem komplementarnym do drożdży świeżych oraz suszonych.

Aby ułatwić konsumentom zakup tych produktów, sugerujemy na bieżąco śledzić stronę naszego e-sklepu, w którym braki asortymentu są na bieżąco uzupełniane.

Link do e-sklepu: https://sklep.wszystkiegoslodkiego.pl/

Pomocne okazać się mogą również sprawdzone przepisy z użyciem Droższy suszonych instant czy Zakwasu chlebowego żytniego Dr. Oetkera – zamieszone i aktualizowane na stronie producenta www.oetker.pl oraz platformie https://wszystkiegoslodkiego.pl/

 

Więcej o produktach:

Drożdże suszone instant Dr. Oetkera to naturalne drożdże powodujące wyrastanie i spulchnianie wypieków. W przeciwieństwie do drożdży tradycyjnych, nie wymagają sporządzania rozczynu.  Drożdże suszone instant można stosować do wszystkich rodzajów wypieków i nie wymagają przechowywania w lodówce. Dzięki specjalnej technologii suszenia, również przy dłuższym przechowywaniu zachowują pełne właściwości spulchniające.

1 torebka Drożdży instant Dr. Oetkera = 25 g świeżych drożdży.
Sugerowana cena detaliczna: 1,39 zł

Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetkera to naturalny produkt, który wzbogaca smak domowego pieczywa. Odpowiedni do pieczywa przygotowanego z różnych rodzajów mąki (jasnej i pełnoziarnistej): pszennej, żytniej, orkiszowej lub z innych zbóż. Jest to produkt komplementarny do drożdży świeżych oraz suszonych. Sprawdza się podczas pieczenia chleba zarówno w piekarniku, jak i automatach. Zastosowanie: pieczywo, bułki, ciasto na pizzę.

Dozowanie: 1 opakowanie 15 g wystarcza na 500 g mąki.
Sugerowana cena detaliczna: 1,39 zł

Przepis:

Polecamy przepis z Platformy Wszystkiego Słodkiego.pl na Prosty chleb na drożdżach.

Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/pieczywo/prosty-chleb-na-drozdzach

Prosty chleb na drożdżach

Zdjecie:WszystkiegoSłodkiego.pl

https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/pieczywo/prosty-chleb-na-drozdzach

Składniki:

  • 1 jajko
  • 200 ml mleka
  • Drożdże suszone Dr. Oetkera
  • 500 g mąki (typ 405)
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g cukru
  • 80 g roztopionego masła

 

 

Przygotowanie:

Krok 1

Oddziel żółtko od białka. Lekko podgrzej mleko (ale nie gotuj!). Wymieszaj drożdże z mąką i solą. Dodaj ciepłe mleko, cukier, żółtko, masło i zagnieć w elastyczne ciasto. Powierzchnia ciasta powinna być gładka i łatwo odchodzić od palców. Włóż ciasto do czystej miski, przykryj ręcznikiem bawełnianym i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, do momentu aż podwoi swoją objętość.

Krok 2

Pod wyrośnięciu ponownie zagnieć ciasto i uformuj okrągły bochenek. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Przełóż ciasto na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia. Natnij chleb nożem wzdłuż i wszerz (na głębokość ok. 5 mm). Tak przygotowane ciasto na chleb posmaruj białkiem jajka i piecz przez 30 minut.


Dodatkowych informacji udziela:

Anna Romejko
Public Relations Manager
Dr. Oetker Polska
Tel kom.: +48 602 558 701
e-mail: anna.romejko@oetker.pl