Rozsmakuj się w nowych propozycjach Słodka Chwila Dr. Oetkera

Słodka Chwila łączy ludzi i sprawia, że razem jest fajniej. Marka zachęca do tego, aby sprawiać bliskim osobom małe przyjemności. Często wystarczy tylko drobny gest, aby umilić komuś dzień. Do tego pasuje idealnie Słodka Chwila, a w linii tej – trzy nowości: Budyń o smaku słonego karmelu z solą morską, Kaszka manna z owocami leśnymi oraz Kaszka manna czekoladowa z belgijską czekoladą. Jest to odpowiedź na trendy i potrzeby konsumentów, którzy w swoich ulubionych produktach poszukują nowych, interesujących smaków.

sierpień, 2021 Nowości marki i produktu

Kaszka manna to pyszna i pożywna przekąska o delikatnej konsystencji, która przywołuje słodkie smaki dzieciństwa. Jest świetną propozycją na drugie śniadanie, ale również na podwieczorek czy deser, kiedy mamy ochotę coś przekąsić. Stanowi również źródło błonnika. Dodatek czekolady belgijskiej w Kaszce czekoladowej przełamuje smak i nadaje mu nowego charakteru. Z pewnością zasmakuje również dzieciom.

Kaszka z owocami leśnymi to połączenie słodyczy przełamanej orzeźwiającym smakiem malin i jagód. Produkt ten stanowi urozmaicenie oferty już znanych i bardzo lubianych przez naszych konsumentów kaszek z owocami (z malinami i truskawkami).

Budyń o smaku słonego karmelu z solą morską to pyszny, kremowy deser, który jest odpowiedzią na aktualne trendy żywnościowe oraz chęci konsumentów do próbowania nowych, nieoczywistych połączeń smakowych. W budyniu słodki smak karmelu idealnie przełamuje odrobina soli morskiej. Smak ten zyskał już liczne grono fanów.

Kampania promująca desery Słodka Chwila – Razem Fajniej

Od września ponownie rusza silna kampania promująca desery Słodka Chwila. Kampania łączy w sobie emocjonalny przekaz – „razem fajniej” z komunikacją różnych okazji spożycia deserów, grup odbiorców i szerokiego portfolio produktów, w tym nowości. Jest to kontynuacja komunikacji marki, a silnym key visualem są spersonalizowane kubki. Dodatkowym wyróżnikiem reklamy telewizyjnej jest znany utwór „Everlasting love” w specjalnej aranżacji.

Kampania potrwa do połowy listopada. Oprócz reklamy w telewizji, zaplanowane jest również wsparcie Słodkiej Chwili kampanią w Internecie: w mediach społecznościowych (Facebook, Instagram, Tiktok), emisje displayowe, reklamy video na serwisach VOD oraz na kanale Youtube, współpraca z influencerami oraz wsparcie POS.

Niewątpliwą zaletą deserów Słodka Chwila jest łatwość i szybkość ich przyrządzania – wystarczy kubek gorącej wody i łyżeczka do zamieszania. Dzięki temu zarówno nowości, jak i pozostałe produkty z oferty sprawdzą się świetnie w pracy jako smaczna przekąska lub w domu podczas wspólnego oglądania serialu. Z pewnością uprzyjemnią jesienne wieczory spędzane w domu w gronie najbliższych, kiedy chcemy wypocząć i zrelaksować się. Kiedy dni stają się chłodniejsze, bardzo chętnie sięgamy po smaczne, jednoporcjowe desery na ciepło.

Słodka Chwila to wiele propozycji na różne okazje w ciągu dnia, z których każdy znajdzie swój ulubiony deser:

·       Słodka Chwila Kisiel/ Kisiel z kawałkami owoców i witaminą c

·       Słodka Chwila Kisiel Owocowy Duet/ Aromatyczny Duet z kawałkami owoców i witaminą c

·       Słodka Chwila Budyń z solą morską/ z ekstraktem wanilii/ polską śmietanką/ belgijską czekoladą

·       Słodka Chwila Kaszka Manna z błonnikiem

·       Słodka Chwila Mleczny Ryż z błonnikiem

Więcej informacji: www.slodkachwila.pl

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1922 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 750 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl. Dodatkowo Dr. Oetker jest partnerem platformy Wszystkiego Słodkiego www.ws.pl.

Od 2009 Dr. Oetker Polska wspiera finansowo Stowarzyszenie Wioski Dziecięce. W ramach współpracy realizowany jest program „Wspieramy Rodziny SOS", którego celem jest zapewnienie dzieciom i młodzieży harmonijnego rozwoju oraz wyrównanie ich szans w zdobywaniu wykształcenia. Więcej informacji: www.wspieramyrodzinysos.org

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

anna.romejko@oetker.com

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.