Nowe babki Dr. Oetkera!

Pieczenie babek to miła i smaczna tradycja, do której chętnie wracamy w polskich domach. Dr. Oetker Polska właśnie wprowadził na rynek nowe Babki: drożdżową i czekoladową.

marzec, 2021 Nowości marki i produktu

Wspólną cechą babek Dr. Oetkera jest łatwość ich przygotowania i sprawdzony smak, który osłodzi każdy dzień roku. Zapraszamy do skosztowania nowości 2021!

Babka drożdżowa doskonale sprawdzi się i jako klasyczna baba – puszysta i delikatna - i w podłużnej formie, a także w okrągłej tortownicy. Jest szybka w przygotowaniu, nie jest potrzebny rozczyn, należy tylko dodać: masło, jajka i mleko (w opakowaniu znajduje się mix do ciasta i Drożdże instant). Przepis jest bardzo prosty: zagnieść kruszonkę, wymieszać składniki, pozwolić ciastu wyrosnąć w cieple, posypać kruszonką i upiec. Jej atutem jest receptura o prostym, czystym składzie, bez barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego.

Babka czekoladowa o głębokim, czekoladowym smaku, który podkreśla dodatek belgijskiej czekolady, to świetna propozycja dla osób ceniących bardziej zdecydowane smaki i fanów czekoladowych ciast. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać: jaja, tłuszcz i mleko. Opcjonalnie można dodać także: owoce, krem czekoladowy, powidła – co kto lubi. Można upiec ją według indywidualnych preferencji: w podłużnej keksówce, w formie do muffinek lub w tortownicy z owocami. Warto podkreślić prostą recepturę babki: czysty skład bez barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego. Czekoladowa babka to pyszny pomysł na słodki deser o wyrazistym smaku.

Wszystkie produkty z linii My Natural Day zostały stworzone specjalnie z myślą o osobach zwracających szczególną uwagę na naturalne, zdrowe składniki. Takie też są Babeczki czekoladowe My Natural Day 5 zbóż. Ich receptura łączy pełny, bogaty smak czekolady i kakao oraz zdrowe składniki: siemię lniane i nasiona słonecznika. Naturalna słodycz pochodzi z cukru trzcinowego, a za wyrastanie odpowiadają soda i kamień winny. Babeczki czekoladowe 5 zbóż są naturalnym źródłem błonnika (zawierają 5 typów mąk: pszenną, orkiszową oraz pełnoziarniste: owsianą, jęczmienną i żytnią). Nie zawierają barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego. Są proste w przygotowaniu (wystarczy dodać jaja, mleko i olej). Są też polecane dla wegetarian.

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1921 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 900 osób i eksportuje produkty do 50 krajów.

e-mail: anna.romejko@oetker.com

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.