Upieczony biszkopt
Czy upieczony biszkopt można zamrozić?
Upieczony i wystudzony biszkopt, szczelnie owinięty w folię, można zamrozić. Tak zamrożone ciasto można przechowywać w zamrażalniku około 3 do 6 miesięcy. W zależności od wysokości ciasta – biszkopt należy rozmrażać w temperaturze pokojowej około 3 do 4 godzin.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Ubijanie śmietany "kremówki"![]()

Ubijanie śmietany "kremówki"
Ubijanie śmietany "kremówki"
Wyjęcie biszkoptu z formy![]()

Wyjęcie biszkoptu z formy
Wyjęcie biszkoptu z formy
Ubijanie jajek do ciasta![]()

Ubijanie jajek do ciasta
Ubijanie jajek do ciasta