Ubijanie piany z białek
Czy soda jest pomocna przy ubijaniu piany z białek?
Szczypta sody dodana do białek ułatwia ubijanie piany i powoduje, że piana jest bardziej puszysta.
Powiązane porady i wskazówki
Soda jako środek spulchniający do wypieków![]()

Soda jako środek spulchniający do wypieków
Soda jako środek spulchniający do wypieków
Przypalone garnki![]()

Przypalone garnki
Przypalone garnki
Usuwanie nieprzyjemnych zapachów![]()

Usuwanie nieprzyjemnych zapachów
Usuwanie nieprzyjemnych zapachów
Zielone warzywa po ugotowaniu![]()

Zielone warzywa po ugotowaniu
Zielone warzywa po ugotowaniu
Srebro i monety![]()

Srebro i monety
Srebro i monety
Ugryzł mnie owad![]()

Ugryzł mnie owad
Ugryzł mnie owad
Nadkwaśność i zgaga![]()

Nadkwaśność i zgaga
Nadkwaśność i zgaga