Sposób pieczenia sernika
W jaki sposób piecze się sernik?
Aby sprawdzić czy sernik jest upieczony, należy w środek ciasta wbić drewniany patyczek – wykałaczkę – jeśli jest sucha to oznacza, że ciasto jest gotowe.
Aby sernik za bardzo nie opadł po upieczeniu, należy po zalecanym czasie pieczenia wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim ciasto jeszcze na około 20 minut.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Sposób pieczenia ciasta parzonego![]()

Sposób pieczenia ciasta parzonego
Sposób pieczenia ciasta parzonego
Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?![]()

Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?
Sprawdzanie czy ciasto się upiekło?
Wyjęcie biszkoptu z formy![]()

Wyjęcie biszkoptu z formy
Wyjęcie biszkoptu z formy