Sposób pieczenia ciasta parzonego
W jaki sposób piecze się ciasto parzone?
Ciasta parzone piecze się na lekko natłuszczonej i oprószonej mąką blaszce.
W czasie pieczenia ciasta nie wolno otwierać piekarnika, aby ciasto nie opadło. Dopiero w drugiej fazie pieczenia, kiedy obniżamy temperaturę do 150°C i „dosuszamy" ciasto, piekarnik można lekko otworzyć i sprawdzić, czy ciasto jest odpowiednio upieczone.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Składniki do ciasta kruchego![]()

Składniki do ciasta kruchego
Składniki do ciasta kruchego
Sposób pieczenia sernika![]()

Sposób pieczenia sernika
Sposób pieczenia sernika
Pieczenie ciasta kruchego![]()

Pieczenie ciasta kruchego
Pieczenie ciasta kruchego