Proporcje składników dla ciasta kruchego
Jakie są idealne proporcje składników dla ciasta kruchego?
Idealne proporcje mąki, masła i cukru dla ciasta kruchego to: 3:2:1 (czyli 300 g mąki, 200 g masła i 100 g cukru).
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Pieczenie ciasta kruchego![]()

Pieczenie ciasta kruchego
Pieczenie ciasta kruchego
Przechowywanie biszkoptu![]()

Przechowywanie biszkoptu
Przechowywanie biszkoptu
Piana z białek![]()

Piana z białek
Piana z białek