Pieczenie ciasta kruchego
W jaki sposób piecze się ciasto kruche?
Ciasto kruche pieczemy na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszce. Ciasto zdejmujemy z blaszki po całkowitym wystygnięciu – w przeciwnym razie ciasto może się pokruszyć.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Pieczenie biszkoptu![]()

Pieczenie biszkoptu
Pieczenie biszkoptu
Proporcje składników dla ciasta kruchego![]()

Proporcje składników dla ciasta kruchego
Proporcje składników dla ciasta kruchego
Torty z bitą śmietaną lub kremem![]()

Torty z bitą śmietaną lub kremem
Torty z bitą śmietaną lub kremem