Lukier Królewski
Idealny lukier do dekoracji ciasteczek oraz przyklejenia cukrowych i marcepanowych ozdób
Składniki
1 szt. białka
1 szt. cytryny (4 łyżeczki soku z cytryny)
150 g cukru pudru
Sposób przygotowania
Białko, cukier i sok z cytryny umieść w naczyniu i ucieraj na najniższych obrotach miksera przez ok. 10 - 15 min. Jeśli konsystencja będzie zbyt płynna, dodaj odrobinę cukru pudru, jeśli zbyt zwarta - dodaj 1 - 2 łyżeczki wody.
Powiązane porady i wskazówki
Przechowywanie babeczek z lukrem![]()

Przechowywanie babeczek z lukrem
Przechowywanie babeczek z lukrem
Zastosowanie barwników spożywczych![]()

Zastosowanie barwników spożywczych
Zastosowanie barwników spożywczych
Dodatki do bitej śmietany![]()

Dodatki do bitej śmietany
Dodatki do bitej śmietany
Dekorowanie babeczek z kremem lub masą![]()

Dekorowanie babeczek z kremem lub masą
Dekorowanie babeczek z kremem lub masą
Dwukolorowy krem![]()

Dwukolorowy krem
Dwukolorowy krem
Polewa z czekolady![]()

Polewa z czekolady
Polewa z czekolady
Dekorowanie na lukrze![]()

Dekorowanie na lukrze
Dekorowanie na lukrze