Dzielenie upieczonego biszkoptu
Jak w prosty sposób przeciąć biszkopt?
Jeśli chcemy przekroić biszkopt, możemy zrobić to za pomocą nitki. Po ostudzeniu ciasta robimy z czterech stron małe nacięcia. Następnie, trzymając nić obiema rękami, owijamy ciasto wsuwając nitkę w przygotowane nacięcia. Końce nitki należy skrzyżować i delikatnie pociągnąć.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z masą krówkową/toffi![]()

Ciasto z masą krówkową/toffi
Ciasto z masą krówkową/toffi
Formy do biszkoptu![]()

Formy do biszkoptu
Formy do biszkoptu
Składniki do ciasta kruchego![]()

Składniki do ciasta kruchego
Składniki do ciasta kruchego