Ciasto kruche
Co zrobić, aby ciasto było bardziej kruche?
Aby ciasto kruche było bardziej kruche, należy dodać do niego zamiast cukru kryształu – cukier puder oraz zamiast margaryny – masło. Dobrze jest także dodać 1 żółtko.
Ciasto kruche wychodzi również bardzo dobre, jeżeli połowę mąki białej zastąpi się mąką pełnoziarnistą.
Można przygotować również ciasto kruche o smaku orzechowym, jeżeli połowę mąki zastąpi się zmielonymi orzechami.
Powiązane porady i wskazówki
Sposób przygotowania ciasta parzonego![]()

Sposób przygotowania ciasta parzonego
Sposób przygotowania ciasta parzonego
Pieczenie ciasta![]()

Pieczenie ciasta
Pieczenie ciasta
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką![]()

Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Ciasto z zamrożonymi owocami i galaretką
Dzielenie upieczonego biszkoptu![]()

Dzielenie upieczonego biszkoptu
Dzielenie upieczonego biszkoptu
Biszkopt orzechowy lub migdałowy![]()

Biszkopt orzechowy lub migdałowy
Biszkopt orzechowy lub migdałowy
Ciasto z masą krówkową/toffi![]()

Ciasto z masą krówkową/toffi
Ciasto z masą krówkową/toffi
Sposób pieczenia sernika![]()

Sposób pieczenia sernika
Sposób pieczenia sernika