MeetUp2019, Pizza Guzeppe i 10 lecie Programu Wspieramy Rodziny SOS

Co łączy Kraków, Pizzę Guseppe i Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce w Polsce?

wrzesień, 2019 Aktualności firmy

Co łączy Kraków, Pizzę Guseppe i Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce w Polsce? MeetUp 2019 – największa impreza branży YouTube w Polsce.

Ostatnia sobota lata w Krakowie, 7 godzin z pizzą Guseppe, 10 lat współpracy ze Stowarzyszeniem SOS Wioski Dziecięce, przeszło 20 tysięcy miłośników YouTube, 32 stopnie Celsjusza „na polu”, 61 000 m2 powierzchni  eventowej oraz niezliczona ilość twórców internetowych i okazji do interakcji z nimi. Wszystko to za sprawą MeetUp 2019 .

31 sierpnia 2019 r. w Krakowie odbyła się siódma edycja MeetUp - największego w Polsce spotkania twórców YouTube z fanami, organizowanego przez GetHero, którego partnerem była Pizza Guseppe Dr. Oetkera. Znane twarze, kluczowi  YouTuberzy, Gamerzy, Streamowcy, Influencerzy przybyli na płytę Tauron Areny, by móc „przenieść online do reala”, czyli spotkać się ze swoimi fanami, wymienić doświadczeniami, zrobić wspólne zdjęcie i przybić tradycyjną piątkę. Podczas tegorocznego MeetUpu nie lada atrakcją było pojawienie się Ekipy Friza w Strefie Guseppe. Rzesza fanów przybyła na spotkanie z Frizem, Trombą, Mini Majkiem, Mixerem, Wujkiem Łukim i Poczciwym Krzychem. Sam Friz, który mówi o sobie: „Robię to, co lubię! Łącze gry challenge i vlogi w sposób, jakiego nie znasz!” ma prawie 3 miliony subskrybentów, a swoimi zasięgami goni niejednego celebrytę. I dlatego też Strefa Guseppe była tą najgorętszą w tę sobotę i to nie tylko za sprawą pizzy.

MeetUp to impreza jedyna w swoim rodzaju i niezapomniana dla młodzieży zafascynowanej twórcami Internetu. Tego dnia kilkakrotnie można było usłyszeć rozbrzmiewające „Sto Lat”. 31 sierpnia swoje urodzin świętowała Wersow – dziewczyna Friza. Również podczas tego wydarzenia - Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce oraz Dr. Oetker obchodzili dziesięciolecie współpracy w ramach programu „Wspieramy Rodziny SOS”. Program ten ma na celu wyrównywanie szans na równy start       w dorosłość podopiecznych Stowarzyszenia, poprzez inwestowanie w ich edukację. Tort z 1200 babeczek, rozbrzmiewająca świetna muzyka, niesamowici goście, uczta z chrupiącą Pizzą Guseppe oraz pokaz laserów na Tauron Arenie sprawiły, że było to niezapomniane przeżycie dla zgromadzonych tam dzieci i młodzieży.

Krótką relację z wydarzenia zobaczyć można pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=WzPIJ0y8Oto

Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1922 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone)
i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad
750 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl