Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka).

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności.

Wstecz

Żelatyna (5 prod. )

1 z 2

Żelatyna 50 g

Żelatyna 50 g ze struną pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie torebki oraz gwarantuje zachowanie wszystkich właściwości produktu na dłużej.

2 z 2

Żelatyna 20 g

Żelatyna 20 g jest niezastąpionym dodatkiem do przygotowywania galaret, ciast i deserów, wystarcza na 1 l płynu.

Żelatyna

Poprzez swoją klarowność i szybkość tężenia żelatyna Dr. Oetkera jest nie tylko idealna do galaret z ryb, mięs i warzyw, ale także do kremów, serników na zimno i musów. Użycie jej jest bardzo proste: odmierzoną ilość wsyp do gorącego płynu (wywaru lub wody) i dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Jeżeli użyjesz żelatyny do słodkich potraw, rozpuść ją w małej ilości gorącej wody i po wystudzeniu dodaj do mleka lub bitej śmietany.