PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Przygotowanie i barwienie lukru

Przygotowanie i barwienie lukru

Przygotuj Lukier domowy tradycyjny, czystą miseczkę, gorącą wodę, łyżeczkę i rózgę. Ważne jest, aby naczynie było czyste i suche.

Do naczynia wsyp zawartość opakowania, dodaj trzy łyżeczki gorącej wody i cierpliwie, energicznie wymieszaj do uzyskania pożądanej konsystencji dość gęstej śmietany.

Jeśli chcesz uzyskać kolorowy lukier podziel lukier na porcje (kazda porcja musi być w osobnym naczyniu) i stopniowo dodawaj Barwnik spożywczy w żelu starannie mieszając na przykład drewnianym patyczkiem, aż do uzyskania pożądanego koloru.

Jeśli chcesz uzyskac więcej kolorów możesz eksperymentować mieszając ze sobą rózne kolory barwników:

  • Kolor fioletowy – wymieszaj kolory: czerwony i niebieski
  • Kolor pomarańczowy – wymieszaj kolory czerwony i żółty
  • Kolor zielony – wymieszaj kolory niebieski i żółty