Flag

Mini bezy z kremem malinowym

6 sztuk
Średni
40 min
Mini bezy z kremem malinowym z Cukrem wanilinowym Premium Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Bezy można upiec dzień przed podaniem.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
3 szt.białka
120 gcukru
Masa malinowa
200 szt.malin
250 mlśmietanki 30% tł.
1 łyżeczkaCukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
2 łyżkicukru pudru
1 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
Do dekoracji
50 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 115°C , użyj funkcji termoobiegu.
Białka ubij na pianę stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania gęstej i błyszczącej masy. Następnie przełóż bezę do woreczka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciskaj na blaszce 6 okrągłych bez (z płaską podstawą i wyższymi brzegami). 

2

Pieczenie

Bezy wstaw do piekarnika i susz. Po upieczeniu pozostaw bezy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.

Czas suszenia: ok. 90 min.

Temperatura piekarnika z termoobiegiem: 115 °C

3

Masa śmietanowa

Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sitko.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem wanilinowym dodając pod koniec cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem.
Bitą śmietanę wymieszaj z przetartymi malinami. Przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i napełnij kremem bezy.

4

Dekorowanie

Bezy udekoruj malinami.

Porady i wskazówki

  • Bezy można upiec dzień przed podaniem.