Flag

Deser diamentowe owoce

ok. 4 porcje
Łatwy
20 min
Przezroczyste mini galaretki z owocami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
800 mlwody
2 opak.Galaretki krystalicznej smak truskawka-wanilia Dr. Oetkera
15 szt.malin
15 szt.borówek amerykańskich

Zobacz produkty

Picture - Galaretki krystalicznej smak truskawka-wanilia Dr. Oetkera

Zagotuj wodę i odmierz 800 ml. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Do formy o wymiarach 21 cm x 21 cm wlej cienką warstwę galaretki (na ok. 0,5 cm). Wstaw naczynie do lodówki i schłódź. Gdy galaretka zacznie wyraźnie tężeć poukładaj w niej owoce, zachowując między nimi taką samą odległość.


Wstaw do lodówki na około 10 minut do stężenia. Resztę galaretki wylewaj równomiernie cienką strużką do formy i wstaw do lodówki na około 3 godziny do całkowitego stężenia.