Flag

Chutney brzoskwiniowy

ok. 8 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Smaczne połączenie brzoskwini, cebuli, papryki i rodzynek.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1000 gbrzoskwiń (bez pestek i skóry)
400 gcebuli
1 szt.papryki czerwonej
2 łyżeczkisoli czosnkowej
150 grodzynek
350 mloctu winnego
1 opak.Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 gcukru
1 łyżeczkasoli
2 łyżeczkigorczycy
1 łyżeczkapieprzu
2 łyżeczkicurry

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyj, obierz ze skóry, usuń pestki, pokrój w małe cząstki, odważ 1000 g. Cebulę obierz ze skóry, paprykę umyj, usuń pestki, pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki przełóż do garnka, mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut. Gotowy chutney natychmiast przełóż do wyparzonych słoików (do pełna) i szczelnie zamknij. Słoiki ułóż do góry dnem na ok. 5 minut.