Flag

Chrupiące gofry

12 sztuk
Łatwy
40 min
Chrupiące gofry z Cukrem wanilinowym Premium Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
2 szt.jajek
100 mloleju
300 mlmleka
350 gmąki
2 łyżeczkiProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
4 łyżeczkicukru
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1 szczyptasoli
Do dekoracji
200 mlmleka (zimnego)
1 opak.Śnieżnej Chmurki Dr. Oetkera
100 gborówek amerykańskich
100 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Śnieżnej Chmurki Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Żółtka oddziel od białek. Żółtka wymieszaj z mlekiem i olejem do połączenia składników. W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek, cukier, cukier wanilinowy i sól. Do suchych składników wlewaj stopniowo mokre składniki, ciągle mieszając lub zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy. 

2

Pieczenie

Nagrzaną gofrownicę smaruj olejem przed każdą porcją ciasta. Ciasto nakładaj łyżką robiąc kleksy. 

Czas pieczenia: ok. 4 - 5 min.

3

Dekorowanie

Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki Śnieżnej Chmurki i ubijaj mikserem do uzyskania pożądanej konsystencji. Gofry udekoruj ubitą masą oraz owocami.