Flag

Bananowo - czekoladowa zebra

4 porcje
Średni
20 min
Budyń przekładany - smak bananowy i czekoladowy.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru
500 mlmleka
1 opak.Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
2 łyżkicukru

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak bananowy Dr. Oetkera
Picture - Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
1

Budyń bananowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

2

Budyń czekoladowy

Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

3

Dekorowanie

Budynie nalewaj do szklanek warstwami na przemian. Czynność powtarzaj, aż do wyczerpania składników.