Flag

Babeczki czekoladowe - Fantazja na zimę

12 porcji
Łatwy
40 min
Cupcakes z masą śmietankowo-czekoladową i śnieżynkami.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
100 mlwody
Masa śmietanowa
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 opak.Śmietan-fixu Dr. Oetkera
3 łyżkicukru pudru
3 łyżkikakao
Do dekoracji
1 opak.Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
Picture - Śmietan-fixu Dr. Oetkera
Picture - Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Krem

Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno. Zawartość torebki ze Śmietan-fixem wymieszaj z cukrem pudrem i kakao. Pod koniec ubijania zawartość torebki z masą wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Gotową masę umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na babeczki.

4

Dekorowanie

Babeczki udekruj śnieżynkami.