PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Baking Powder

Ciemne Kakao 85 g

Ciemne Kakao to oryginalne brązowe Kakao pozyskiwane z ziaren kakaowca m.in. z Afryki Zachodniej oraz Azji. Nadaje wypiekom mocny, brązowy kolor bez dodatku barwników oraz intensywny, bogaty smak i zapach. Ma obniżoną zawartość tłuszczu (10-12%) oraz certyfikat UTZ świadczący o tym, że produkt Dr. Oetkera wspiera odpowiedzialną uprawę Kakao. Zapakowane w wygodny, zamykany od góry kartonik i wewnętrzną torebkę wygodnie się stosuje. Sprawdza się w ciastach, kremach, polewach, deserach, jako dekoracja i napój.

 

 

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

mleko2

Informacje o wartościach odżywczych Ciemne Kakao 85 g

Wartość odżywcza produktu w proszku
Wartość w 100 g produktu
Energia 1242 kJ
299 kcal
Tłuszcz 11 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 6.4 g
Węglowodany: 9.9 g
W tym Cukry 0.6 g
Białko: 23 g
Sól: 0.09 g

Dane logistyczne

Zawiera: 0