PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Baking Powder

Cukier żelujący 3:1

Domowe przetwory z Cukrem żelującym 3:1 są jeszcze prostsze i z jeszcze mniejszą ilością cukru! Wystarczy 1 kg owoców wymieszać z Cukrem żelującym 3:1, zagotować i i gotować jeszcze przez 1 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie Cukru żelującego zapobiega pleśnieniu konfitur. Teraz wystarczy przełożyć je do wyparzonych słoiczków i cieszyć się smakiem lata przez długie miesiące!

 

 

Zamów teraz:

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

gluten2
mleko2

Informacje o wartościach odżywczych Cukier żelujący 3:1

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość w 100 g produktu
Energia 1658 kJ
390 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
Węglowodany: 96.7 g
W tym Cukry 96.7 g
Białko: 0 g
Sól: 0.14 g

Dane logistyczne

Zawiera: 350g