PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zimowy błękit

Czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym

12 porcji

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Zimowy błękit

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Lukier:

1 opak. Lukru gotowego niebieskiego Dr. Oetkera

Krem:

250 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Lukier

Opakowanie z lukrem włóż na chwilę do gorącej wody tak, aby lukier w opakowaniu miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie nakładaj lukier na wystudzone babeczki i odstaw do zastygnięcia.

4

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na środku babeczki.

5

Dekorowanie

Babeczki udekruj perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Zimowy błękit

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1256kJ
300kcal
1256kJ
300kcal
Tłuszcz 12.19g 12.19g
Węglowodany 43.20g 43.20g
Białko 4.11g 4.11g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!