PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Zimowy błękit

Czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym

12 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Zimowy błękit

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Lukier:

1 opak. Lukru gotowego niebieskiego Dr. Oetkera

Krem:

250 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Blasku pereł Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Piekarnik gazowy:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

3

Lukier

Opakowanie z lukrem włóż na chwilę do gorącej wody tak, aby lukier w opakowaniu miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie nakładaj lukier na wystudzone babeczki i odstaw do zastygnięcia.

4

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Krem umieścić w szprycy lub woreczku z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na środku babeczki.

5

Dekorowanie

Babeczki udekruj perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Zimowy błękit

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1256kJ
300kcal
1256kJ
300kcal
Tłuszcz 12.19g 12.19g
Węglowodany 43.20g 43.20g
Białko 4.11g 4.11g