PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Przepis na Wielkanocne babeczki

Jogurtowe babeczki otulone niebieską chmurką z masą śmietanową i perełkami kolorowymi

12 sztuk

łatwe 40 Minut

Składniki

Składniki

do przepisu Wielkanocne babeczki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Masa śmietanowa:

500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Masy śmietanowej smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. cukierków "jajek"
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania:

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie:

Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy: 180°C

Piekarnik elektryczny: 180°C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 17 - 20 min.

3

Masa śmietanowa:

Schłodzoną śmietankę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania zawartość opakowania wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Następnie do masy dodaj barwnika (w ilości do pożądanego przez Ciebie koloru) i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i udekoruj babeczki.

4

Dekorowanie:

Przed podaniem babeczki udekoruj jajeczkami i perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Wielkanocne babeczki

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 1781kJ
423kcal
1455kJ
346kcal
Tłuszcz 23g 19g
Węglowodany 50g 41g
Białko 4g 3.3g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt