PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Surówka z porów i marchewki

Idealna jako dodatek do obiadu.

ok. 8 - 10 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Surówka z porów i marchewki

Składniki:

500 g marchwi
100 g selera
1 szt. pora (mały)
100 g orzechów włoskich łuskanych
0,25 łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
1 łyżeczka miodu
125 ml śmietanki 30% tł. kremowej
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania surówki

Marchew i seler obrać, umyć, zetrzeć na dość drobnej tarce. Por oczyścić, białą część drobno pokroić. Orzechy grubo posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

2

Przygotowanie sosu

Połączyć ze sobą: kwas cytrynowy, miód, sól, pieprz i śmietankę.

Przygotowaną surówkę polać sosem.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Surówka z porów i marchewki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 565 kJ
135 kcal
544 kJ
130 kcal
Tłuszcz 11.05 g 10.63 g
Węglowodany 9.38 g 9.02 g
Białko 3.07 g 2.95 g