Flag

Surówka z porów i marchewki

ok. 8 - 10 porcji
Średni
20 min
Idealna jako dodatek do obiadu.
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Surówkę z porów i marchewki można serwować na liściach sałaty.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
500 gmarchwi
100 gselera
1 szt.pora (mały)
100 gorzechów włoskich łuskanych
0,25 łyżeczkiKwasu cytrynowego Dr. Oetkera
1 łyżeczkamiodu
125 mlśmietanki 30% tł. kremowej
1 szczyptasoli
1 szczyptapieprzu

Zobacz produkty

Picture - Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania surówki

Marchew i seler obrać, umyć, zetrzeć na dość drobnej tarce. Por oczyścić, białą część drobno pokroić. Orzechy grubo posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

2

Przygotowanie sosu

Połączyć ze sobą: kwas cytrynowy, miód, sól, pieprz i śmietankę.


Przygotowaną surówkę polać sosem.

Porady i wskazówki

  • Surówkę z porów i marchewki można serwować na liściach sałaty.