Flag

Srebrny orzech

ok. 30 sztuk
Średni
40 min
Pyszne, kruche ciasteczka z polewą deserową i orzechami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
100 gmasła
1 szt.jajka
Do dekoracji
1 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
100 gorzechów włoskich
1 opak.Blasku pereł Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Ciasta Kruchego Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Blasku pereł Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm i wycinaj foremką gwiazdki. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C

3

Dekorowanie

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej. Środek wystudzonego ciastka udekoruj polewą. Na niezastygniętą polewę połóż połowę orzecha włoskiego i udekoruj posypką.