Flag

Placki z cukini z Quinoa i chilli

ok. 8 - 10 sztuk
Łatwy
60 min
Pyszne placki bez glutenu z cukini na ostro
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Placki
90 gkomosy ryżowej
2 szt.cukinii
50 gmąki ryżowej
20 gmąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczkiproszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżkipłatków jaglanych
2 szt.jajek
1 ząbekczosnku
0,5 szt.papryki chilli
1 szczyptasoli
1 szczyptapieprzu

Zobacz produkty

Sposób przygotowania

Komosę ryżową ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, wystudź. Cukinie zetrzyj na grubych oczkach i odciśnij na sicie. Mąki, proszek do pieczenia, płatki jaglane wymieszaj. Cukinię i komosę przełóż do miski dodaj jajka, mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia, czosnek, papryczkę chilli i przyprawy, dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju nieduże placki na złoty kolor.