Flag

Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką

ok. 6 porcji
Łatwy
20 min
Wiśnie zapiekane pod pyszną kruszonką z płatków owsianych i orzechów
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
250 mlmleka
1 opak.Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
250 mlśmietanki 30% tł.
200 gwiśni (mrożonych)
30 gcukru lub cukru trzcinowego
Kruszonka
100 gpłatków owsianych
50 gmąki
100 gcukru trzcinowego
50 gorzechów włoskich (posiekanych)
100 gmasła

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak czekoladowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. 250 ml mleka rozmieszaj z budyniem. Śmietankę z cukrem zagotuj. Do gotującej się śmietanki, wlej rozmieszany proszek. Ciągle mieszając, zagotuj. Budyń przelej równomiernie do kokilek. Ułóż na nim mrożone wiśnie.

2

Kruszonka

Płatki owsiane, mąkę, cukier, orzechy włoskie oraz kawałki zimnego masła wyrób na kruszonkę. Przykryj nią wiśnie.

3

Pieczenie

Foremki wstaw do piekarnika. Piecz do uzyskania złotobrązowego koloru kruszonki.

Czas pieczenia: ok. 20 - 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C


Deser podawaj na ciepło.