PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Przepis na Mini-torciki Ombre

recipe-Mini-torciki Ombre

Różne odcienie czerwonego biszkoptu przełożone kremem.

3 sztuki

trudne 40 Minut

Składniki

Składniki

do przepisu Mini-torciki Ombre

Biszkopt:

6 szt. jajek
195 g cukru
1 opak. Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
150 g mąki
60 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

Krem:

250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. kwiatków z opłatka

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania:

Piekarnik podgrzej do temperatury 180°C. Przygotuj 3 okragłe formy o średnicy 17-18 cm. Każdą wyłóż papierem do pieczenia (samo dno).

Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj. Następnie dodaj żółtka i jeszcze chwilę ubijaj. Zmniejsz obroty miksera do najniższych i delikatnie wymieszaj z przesianymi mąkami z proszkiem (najlepiej w 2-3 turach). Podziel masę na 3 części i do każdej dodaj czerwonego barwnika w innej proporcji, aby uzyskać 3 odcienie (jasny, ciemniejszy i najciemniejszy), delikatnie wymieszaj. Do najciemniejszego odcienia dodaj kroplę barwnika niebieskiego, aby uzyskać jagodowy kolor.

2

Pieczenie:

Gotowe masy biszkoptowe przęłóż do foremek i wstaw do piekarnika. Po upieczeniu odstaw do całkowitego wystudzenia.

Piekarnik gazowy: 180°C

Piekarnik elektryczny: 180°C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 30 min.

3

Krem:

Schłodzoną śmietankę wlej do wysokiego naczynia, dodaj krem do tortów o smaku waniliowym i miksuj całość przez chwilę na niskich, a następnie ok. 3 minuty na najwyższych obrotach. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.

Z blatów biszkoptowych wytnij krążki o średnicy ok. 8 cm. Z każdego biszkoptu powinny wyjść trzy mniejsze blaty.

4

Dekorowanie:

Z najciemniejszego odcienia biszkoptu zrób podstawę, przełóż kremem i połóż kolejny biszkoptowy krążek w jaśniejszym odcieniu. Ponownie udekoruj kremem i połóż najjaśniejszy biszkopcik.

Wierzch udekoruj kremem i kwiatkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini-torciki Ombre

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 4833kJ
1154kcal
1230kJ
294kcal
Tłuszcz 46g 12g
Węglowodany 160g 41g
Białko 25g 6.2g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt