Flag

Mini babeczki motylki

24 porcje
Średni
20 min
Mini babeczki waniliowe z kremem śmietankowym
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
1 opak.Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
1 szt.jajka
50 mlwody
125 mloleju
Krem
100 gmasła (miękkiego)
300 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
0,5 opak.Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
0,5 opak.Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
Do dekoracji
1 opak.posypki cukrowej

Zobacz produkty

Picture - Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
Picture - Kremu do tortów i ciast smak waniliowy Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
Picture - Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Krem

Miękkie masło utrzyj w osobnej misce. Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu waniliowego i miksuj ok. 3 minuty. Utarte wcześniej masło zmiksuj z ubitym kremem. Krem podziel na dwie części. Do każdej części dodaj inny barwnik i ponownie zmiksuj.

5

Dekorowanie

Przygotuj dwa worki cukiernicze oraz rękaw z ozdobną końcówką. Kremy przełóż do worków cukierniczych, każdy do oddzielnego. Wypełnione kremem worki włóż do rękawa z ozdobną tylką, odcinając końcówki worków, a następnie wyciskaj go na wystudzone babeczki. Na koniec udekoruj posypką.