PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Przepis na Mini babeczki jagodowe

Mini babeczki waniliowe z kremem śmietankowym i jagodami

24 porcje

średnie 20 Minut

Składniki

Składniki

do przepisu Mini babeczki jagodowe

Babeczki:

1 opak. Mini Babeczek smak waniliowy z kropelkami czekolady
1 szt. jajka
50 ml wody
125 ml oleju

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 łyżka jagody
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

100 g czarnych jagód
1 opak. kwiatków z opłatka
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera
24 listki mięty

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania:

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady:

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie:

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy: 180°C

Piekarnik elektryczny: 180°C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 15 - 17 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Krem:

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty, odstaw do lodówki na 10 minut. Aby uzyskać jagodowy kolor kremu możesz dodać do kremu kilka świeżych, umytych i osuszonych jagód oraz 5 kropel barwnika. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek.

5

Dekorowanie:

Jagody umyj i osusz. Babeczki udekoruj jagodami, prymulkami, perełkami i listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini babeczki jagodowe

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 545kJ
130kcal
1328kJ
316kcal
Tłuszcz 7.4g 18g
Węglowodany 14g 35g
Białko 1.5g 3.6g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt