PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Przepis na Mini babeczki czekoladowe z kolorowymi wiórkami

Mini babeczki czekoladowe z wiórkami kokosowymi zabarwionymi barwnikami

24 porcje

średnie 40 Minut

Składniki

Składniki

do przepisu Mini babeczki czekoladowe z kolorowymi wiórkami

Babeczki:

1 opak. Mini Babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady
1 szt. jajka
50 ml wody
100 ml oleju

Do dekoracji:

150 g wiórków kokosowych
1 opak. Barwnika spożywczego niebieskiego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego żółtego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru klasycznego białego Dr. Oetkera
3 łyżeczki wody (gorącej)

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania:

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Dodawanie kropelek czekolady:

Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.

3

Pieczenie:

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy: 180°C

Piekarnik elektryczny: 180°C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: około 15 - 17 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

4

Dekorowanie:

Wiórki kokosowe podziel na 3 równe porcje i przesyp je do oddzielnych woreczków. Do każdego woreczka stopniowo dodawaj barwnik spożywczy i mieszaj, dokładnie ugniatając woreczek, aż wiórki nabiorą odpowiedniego koloru. Kolorowe wiórki przesyp do miseczek – każdy kolor oddzielnie.

Zawartość opakowania z lukrem wymieszaj energicznie z wodą do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Przy pomocy pędzelka nakładaj cienką warstwę na babeczki. Każdą babeczkę włóż do miseczki z wiórkami, lukrem do dołu, by wiórki przykleiły się do babeczki.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini babeczki czekoladowe z kolorowymi wiórkami

Na porcję / szt. Na 100 g / ml
Wartość energetyczna 554kJ
132kcal
1879kJ
447kcal
Tłuszcz 8.9g 30g
Węglowodany 13g 44g
Białko 1.3g 4.3g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt