Flag

Makaroniki cynamonowe

ok. 40 sztuk
Łatwy
20 min
Pyszne połączenie bezy, migdałów i cynamonu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
3 szt.białka
250 gcukru
0,5 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
5 - 10 kropliAromatu migdałowego Dr. Oetkera
1 łyżeczkacynamonu
400 gmigdałów mielonych
Do dekoracji
1 opak.Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
Picture - Aromatu migdałowego Dr. Oetkera
Picture - Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Stopniowo dosypywać cukier, nie przerywając miksowania. 2 kopiaste łyżki ubitej piany odłożyć do oddzielnego naczynia. Do pozostałej piany dodać cukier wanilinowy, aromat, cynamon, migdały, całość dokładnie wymieszać.

2

Pieczenie

Z ciasta zrobić kulki. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Wszystkie ciasteczka posmarować odłożoną pianą z białek.

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C

3

Dekorowanie

Po upieczeniu ciastka można posypać cynamonem i dekorować gwiazdkami cukrowymi.