Flag

Kurczak w galarecie

ok. 5 - 10 porcji
Średni
40 min
Idealne połączenie kurczaka, warzyw i galarety
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera
500 gmięsa z kurczaka (ugotowanego)
1 szkl.zielonego groszku z puszki
0,5 szkl.kukurydzy konserwowej
4 szt.marchwi (ugotowanej)
1 szt.brokułów świeżych (średniej wielkości, ugotowanego)

Zobacz produkty

Picture - Żelatyny bulionowej Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Żelatynę z bulionem i przyprawami rozpuścić w 1 litrze przegotowanej, gorącej wody i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Ok. 500 g ugotowanego mięsa z kurczaka (np. 1 pierś i 2 udka) pokroić na kawałki. 1 szklankę groszku zielonego z puszki , ½ szklanki kukurydzy konserwowej dokładnie odsączyć z zalewy. 4 ugotowane marchewki pokroić w paski. Brokuł podzielić na kwiatostany. Mięso i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną żelatyną. Odstawić do lodówki do stężenia.